La Jaqueta Metàl.lica

Director: Stanley Kubrick

La pel.lícula és una aportació de Kubrick a la temàtica de la guerra del Vietnam. Pel·lícula dramàtica amb un fort contingut antibèl·lic i pacifista. Amb La Jaqueta Metàl·lica, Kubrick filmà un manifest en contra de les guerres i de tot el que signifiquen, donant-nos la seua visió personal del conflicte del Vietnam. En les dures escenes de la pel·lícula ens mostra el procés de deshumanització dels reclutes per tal de convertir-los en "màquines de matar" i les conseqüencies en les sues ments.
Kubrick va rodar la pel-lícula durant el mandat presidencial de Ronald Reagan, en plena Guerra de les Galàxies, de manera que també és una crítica a la política militarista dels Estats Units d'aquells moments.
La pel.licula està dividida en dues parts: en la primera es prepara un grup de soldats per anar a la guerra del Vietnam i en la segona es veu les vivències d'eixe grup de soldats a la guerra.


De manera subtil, Kubrick fa partíceps els espectadors quan en una de les acccions,  el brutal instructor dels soldats (sargent Hartman) dirigeix la seua ira a la càmera, mirant a l'espectador: 

"Si alguno de vosotros, nenas, sale de esta isla, si sobrevivís al entrenamiento; seréis como armas, ministros de la muerte, siempre en busca de la guerra. Pero hasta ese día sois una cagada. Lo más bajo y despreciable de la Tierra; ni siquiera algo que se parezca a un ser humano. Sólo sois una cuadrilla de desgraciados, una panda de mierdas inútiles pasadas por agua. Como soy muy duro, se que no voy a gustaros; pero cuanto peor os caiga mejor aprenderéis. Soy duro pero soy justo y aquí no hay ninguna intolerancia racial, no desprecio a nadie porque sea negro, judío, latino o chicano. Aquí todos sois igual de insignificantes. Y mis órdenes son acabar con todos aquellos que no sean capaces de dar la talla en mi amado cuerpo. ¿Me entendéis, capullos?"