Enllaçats per la llengua

http://www.escolavalenciana.com/
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, ENLLAÇATS PER L'ESCOLA EN VALENCIÀ.

EL 7 DE MARÇ ABRACEM ELS NOSTRES CENTRES EDUCATIUS i EL 9 DE MARÇ CONCENTRACIONS.

L'acció consisteix en fer una abraçada als centres educatius. Els instituts de secundària ho farem a les 11 h. La idea és fer una cadena humana que abrace tota secundària.

Desde fa mesos, el Govern de l’estat i, especialment, el Ministeri d ’Educació estan emprenent diverses mesures de menyspreu i marginació de les llengües pròpies dins del sistema educatiu, que tenen la seua màxima expressió en l’avantprojecte de llei educativa, la LOMQE. 

Al País Valencià s’afegeix el resultat de l’aprovació d’un Decret de plurilingüismeque no respecta el valencià i els programes òptims educatius d’immersió lingüística establerts des de fa dècades. 
La manca de preocupació per les llengües de les comunitats autònomes ha generat la creació del que va sorgir fa mesos a les Illes Balears i al qual ara s’han sumat entitats de tots els territoris de parla comuna. 

El moviment està recolzat per les principals associacions de pares i mares, pels sindicats de l’ensenyament, pels sindicats d’estudiants i per entitats cíviques de defensa de la nostra llengua. 

DISSABTE 9 DE MARÇ: 12:00 hores - Concentracions a les portes dels ajuntaments i a les Delegacions del Govern a Alacant, Castelló i València. L'objecte de la concentració consisteix a reivindicar la nostra llengua i a manifestar el nostre rebuig a les retallades que el Govern valencià i el Govern estatal estan realitzant en els recursos i serveis públics, així com l’oposició a la proposta de la LOMQE.