Petició de Palestina a l'ONU del reconeixement com Estat de ple dret.

 Ha arribat també la primavera palestina?
El president palestí mostra la petició d'ingrés de Palestina en l'ONU durant el seu discurs en l'Assemblea General en Nova York(font: El País)
23 de Setembre de 2011. És un moment històric: el president de l'Autoritat Nacional Palestina,  Mahmud Abbas, presenta en l'Assemblea General de l'ONU la petició oficial per al reconeixement com Estat de ple dret. Dissortadament, malgrat que hi haguera una majoria favorable a la petició, els anomenats estats permanents del Consell de Seguretat que són els Estats Units, França, el Regne Unit, la Xina i Rússia, exerciran el dret de vetar (prohibir, parar) la petició.

CONFLICTE PALESTINA-ISRAEL, un conflicte que arranca el 1948 amb la proclamació de l'Esta d'Israel i l'ocupació de les terres dels palestins i l'éxode de refugiats.

Comencem el curs 2011-2012

Benvinguts i benvingudes al nou curs que, efectivament, es presenta complex, amb la crisi global i moviments arreu del món, com les revoltes dels països àrabs, acampades i demandes de democràcia real del 15M;
amb les retallades en els sectors públics com la sanitat i l'educació i els organismes internacionals com el FMI i la UE  -pocs democràtics-  imposant polítiques econòmiques; i amb unes eleccions generals a la vista...

Segur que haureu escoltat tot açò. Intentarem mantindre's informats per tindre una opinió crítica i pensar per nosaltres mateix. Aquest és un dels objectius de l'assignatura, precisament.


"Ninguém deve contentar-se com o que lhe dizem. Deve averiguar se é verdade. Saber se é a única verdade e compará-la com a verdade dos demais. Há que procurar sempre o outro lado de tudo."  La Voz de Asturias, Oviedo, 14 de Junho de 1995 In José Saramago nas Suas Palavras



Comencem el curs fent una activitat introductória per situar-nos en alguns aspectes bàsics utilitzant la presentació que trobarem en: