Comencem pel principi?

1. Comencem amb una senzilla presentació de l'assignatura per situar-se en alguns conceptes importants de la matèria.


2. Algunes idees per entendre l'objecte de l' assignatura HMC:
  • L'estudi de la Història Contemporània tracta d'anàlisi de processos històrics per entendre el món actual,  el món en que vivim: la democratització i les crisis del sistema polític,  la consolidació de les superpotències i el seu pes en l'ordre internacional, els desequilibris econòmics i les desigualtats socials existents, els avanços científics i tècnics i la seua influència en la societat de consum...
  • Per entendre aquest present immediat és necesari estudiar canvis un poc allunyats en el temps, ocorreguts en el segle XIX, com el desenvolupament del capitalisme industrial i la seua internacionalització, la gènesi de la societat burgesa i la consolidació de l'estat liberal, amb els seus conflictes, la dominació europea del món i les seues conseqüències, les idees i les revolucions... El llarg segle XIX configura els problemes del nostre món contemporani.
  • Situem ara tres paraules clau que li donen sentit a l'existència humana. Present (el nostre present).  Passat (les claus del segle XIX). I Futur, prendre consciència de que ens trobem en un procés sobre el qual és possible actuar en el present i, per això mateix, en el futur. Doncs, què és la Història sinó la que han fet, fem i farem els humans?

3.  Forma de trobar els recursos que disposem en el bloc de la classe:
  • Estan organitzats per temes i tipus de recurs. Són materials i recursos diversos que ens aprofitaran per seguir les classes, per ensenyar i aprendre d'una manera més dinàmica, utilitzant recursos digitals, audiovisuals, les NTIC educatives disponibles en internet. També ens servirà acedir a exercicis i pautes sobre procediments, per a fer algunes activitats, per comunicar-nos i per publicar i compartir el que fem, com una finestra oberta al ciberespai.


4.   Programa d'HMC
temari, material i recursos, instruments i criteris d'avaluació.