Les protestes en Líbia reprimides amb bombarders

L'onada de manifestacions amb demandes de canvi que recorre el món àrab ha arribat a Líbia, on des de de fa més de 40 anys governa autoritàriament Gadafi. Però en aquest país les coses pinten malament, per la repressió brutal de l'exèrcit amb artilleria de guerra amb centenars de morts.
Els mitjans de comunicació tenen difícil fer arribar el que està passant, però els ciutadans penjen els seus testimonis com poden. Uns ciutadans que han estat qualificats com rates pel règim... Tot apunta a una cruenta repressió i a una guerra civil.

Egipte tomba l'estaca

Una onada de canvis s'estén pel Magreb i per l'Orient Mitjà
Primer en Tunísia, en desembre de 2010, i en gener de 2011 en Líbia,  i en Egipte, on han fet fora al dictador. 

Els joves estan tenint un protagonisme important i el poble en general es llança al carrer moguts per la pujada de preus dels aliments, atur, per la misèria. Però la crisi econòmica ha fet esclatar un conflicte social i polític que s'estén pel món àrab. És un inici de canvi ple d'incerteces, no sabem encara com acabarà. Sols la perspectiva històrica ens permetrà analitzar els canvis i les conseqüències. Per ara ens mantenim informats pels mitjans de comunicació.


El lip dub dels alumnes de 1r de batxillerat

Què és un lip dub? Significa doblatge labial i és un vídeo musical filmat sense talls en un filmació contínua en temps real (bé, té alguns talls però no es tracta d'emular a Hitchcock en la seua genial pel.lícula La Soga en la que utilitza una successió de presa-seqüència cadascuna d'elles sense talls), en el que el grup de persones van vocalitzant sincronitzadament una cançò, recorrent els diferents espais de l'escola amb una coreografia preparada pels alumnes.
Ha sigut una idea estupenda, creativa, sense complicacions tècniques, per la participació, l'espontaneïtat aparent i real i perquè ens ho hem passat molt bé. Aquests alumnes tenen unes idees genials!!!