La portada de La Razón, mal exemple de periodisme.

Aprofitem la portada del diari La Razón d'ahir dimecres 9 de maig de 2012 per vore perquè és un mal exemple de la professió periodística i un exemple del que no és informació.

1. Els periòdics contenen seccions d'opinió en la secció destinada a tal finalitat, però açò és una portada, no la secció d'opinió.

2. El titular ja ens posa en l'alerta "Los malos estudiantes agitan la educación"
A més, en ella apareixen les fotografies de cinc ciutadans, amb un estil de fitxa policial buscant, descaradament amb dades personals i amb acusacions de ser violents agitadors, la intenció de criminalitzar.
I els periodistes no són ni policies ni jutges.

3. Quina és realment la notícia que un periòdic professional ha d'informar: 
la convocatòria d'una vaga feta per organitzacions sindicals d'estudiants, docents i associacions de pares i mares per protestar contra les mesures d'un govern que creuen perjudiquen l'ensenyament.

És per això que La Razón és un mal exemple per a la professió periodística. La manipulació tendenciosa no és correcta, ni ètica ni periodísticament. És un no-periòdic, és portaveu d'un partit, la qual cosa és legítima, i en tal cas hauria de manifestar-se en la capsalera del diari.

En el programa Carne cruda de Radio 3, han entrevistat a l'advocat d'un dels estudiants sobre "la portada del diario La Razón en la que aparecen los "supuestos CV" (curriculum vitae) de 5 estudiantes a los que el diario les acusa de agitar las protestas estudiantiles. Uno de ellos y su abogado nos explican qué medidas van a tomar contra la publicación y qué datos falsos ha sacado La Razón".